Welcome, visitor! [ LoginRSS Feed











İkna Etmek – Sohbet Hattı

Genel 16 Mart 2018

Birini ikna edebilmek için tercih sizin kelimesini sık sık duymuşsunuzdur.Şimdi sizlere insanlar üzerinde rasyonel olumlu etkiler yaratarak nasıl onları yola getirebileceğinizi anlatacağım.İkna olayını hiçbir zaman kafanızda büyütmeyin bu tamamen sizin yeteneklerinize bağlı olarak gelişen bir durumdur. Sohbet hattı – Ama size şöyle söyleyebilirim ki tercih sizin kelimesindeki sihir hiçbir kelimede bulunamaz.

Bu prensibe göre, insanlar onlar için bir şey yapan veya onlara bir şey veren kişilere borçlu hissederler. Bu size olumlu bir tecrübe yaratmak isteyebilir.Başkasını kendine gebe bırakmak deyimi de burdan gelecektir.Yani olmasını istediğiniz şeye bir neyi onay verebilmekte diyebiliriz.Biz genel itibariyle buna çoğunluğun önemsemiş ve benimsemiş olduğu bazı şeylere körü körüne bağlanmak diyoruz.
En çok gözlediğim olaylardan bir tanesi bize karşı yapılmış olan bir davranışı benimsemediğimi zaman etrafımıza bakar onların desteğini görmek isteriz her zaman.Genelde çevremizdeki olayları örnek alarak yada kişilere danışarak karar vermeye çalışırız.Gerçekten onaylamış birşeyi bozmak hiç bize göre değil aslında.Onaylar bizi ikna etmeye bir hayli yeterli olabiliyor.Sohbet hattı Daha ileriki yaşlarda kazandığımız olgunluklarla kendimizi bir çok şeye daha erken adapte edebilmeyi beceriyoruz.Bazı yöntemler ile geçmiştekinden daha farklı hissedebilmenizi sağlayacak bir çok şeyin aslında tama anlamıyla oturmamış  olduğunu fark edebiliyorsunuz. İnsanları bir konuda ikna edebilmeye çalışırken geçmişte vermiş oldukları kararlardan yola çıkarak ortak bir bağ yaratmaya koyulun.Karşı tarafa ne derece güvenirseniz onlarda sizi o derece daha iyi kavrayabilceklerdir.
Daha önceden tanıyıp sevmiş ve değer vermiş oldukları kişilere daha fazla ısınabiliyor daha çok güvenebiliyorlar. Sohbet hattı Aynı zamanda fiziksel olarak daha çekici ve kendilerine benzeyen insanlardan daha olumlu etkileniyorlar. Sizi bir konuda ikna etmeye çalışan bir insanla isimleriniz aynı olsa bile onun blinçaltında olumlu etkiler bıraktığınız kanıtlanmış bir gerçek açıkçası.

No Tags

141 total views, 1 today

  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Canlı Sohbet Hatları

    by on 12 Mayıs 2024 - 0 Comments

    Kıyaslamayı;insanların rekabet anlayışının vazgeçilmez tetikleyicisi olarak görülse de,durum hiçte görüldüğü gibi değil!Dünyayı kavrama algılarımızın açılmsıyla birlikte,ebeveynlerin bizlere yüklediği yaşam gömleklerinin,bedenimizi uygun olup-olmadığı hiç mi-hiç düşünülmemekte,aksine istenilen boyuta bizim getirmemizin zorunluluğuyla baş-başa bırakılıyoruz.Bireysel farklılıklar gözardı edilip,istetikleri insan modelinin oluşması için,yapılan kalıp çalışmalarında,kalıbın uygun olmaması neticesin de,ki genelde uygun olmuyor,çocuklar yaşama atılmadan,malubiyetlerini ilan etmek durumunda kalıyorlar.Hele ki […]